English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ε.Ζ: Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, αλλά για να...

19η συνάντηση:


Η βία δεν καταλήγει σε καλό. Μπορούμε με τα χέρια μας να κάνουμε εποικοδομητικά και δημιουργικά πράγματα, και τιθασεύοντας έντονα συναισθήματα θυμού να βρίσκουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως: να βοηθάμε, να ζωγραφίζουμε, να παίζουμε, να γράφουμε, να αγκαλιάζουμε, να χαϊδεύουμε, να δημιουργούμε, να κατασκευάζουμε, να χαιρετάμε, να κάνουμε χρήση της νοηματικής, να χαιρετάμε, να κολλάμε 5 κτλ.Τα χέρια μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα, αντί να χτυπάνε, να τσιμπάνε, να... 

Στόχος  της δράσης: η ψυχική υγεία των παιδιών, η αρμονική τους συνύπαρξη  και το  κλίμα φιλίας- συνεργασίας μέσα από την θετική τους έκφραση.
( εμπνευσμένη δράση από το βιβλίο: ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ της AGASSI MARTINE)

Αναλυτικά: Φτιάξαμε πολύχρωμες παλάμες , γράφοντας σε κάθε μια ξεχωριστά όλα τα όμορφα πράγματα που κάνουμε με τα χέρια. Κατόπιν φτιάξαμε δύο πρόσωπα, τον Ευγένιο και την Ευγενία ( τα παιδιά με τους ευγενικούς τρόπους που εμπνεύστηκε η κυρία Φωφώ!) με τα χεράκια να τούς πλαισιώνουν. Αναρτήθηκε σε εμφανές σημείο στην τάξη, για συνεχή υπενθύμιση της αγάπης που μπορούν να προσφέρουν τα χέρια μας.
Δείτε τι εννοούμε:





























Ο Ευγένιος και η Ευγενία σάς χαιρετούν








Διαβάστε περισσότερα... »


Διαβάστε περισσότερα... »

Η ασπίδα του Αχιλλέα



Σκηνές πολέμου αλλά και ειρήνης απεικονίστηκαν  στην ασπίδα του Αχιλλέα (στα πλαίσια του μαθήματος της μυθολογίας) από τις 5 ομάδες του Γ3.  Μεγάλες οι αντιθέσεις στις εικόνες, στα χρώματα αλλά και στα μηνύματα, συναισθήματα! Ωραίες δημιουργίες που θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας!

Για άλλη μια φορά : ΜΠΡΑΒΟ στα μικρά Σαΐνια!!!


















  Για την αναλυτική  περιγραφή της ασπίδας από τον Όμηρο, πάτησε εδώ (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)



       Τελικά χάνει όποιος δεν παρακολουθεί τα ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΟΥ Γ3!!


Διαβάστε περισσότερα... »

Διακρίνουμε προσωπικές από κτητικές αντωνυμίες



Εξαιρετική δουλειά σήμερα από τις σαϊνο-ομάδες. Χρωμάτισαν σε χαρτί του μέτρου τις αντωνυμίες ( με κόκκινο τις κτητικές και με πράσινο τις προσωπικές) και κατόπιν συνεργατικά δούλεψαν σε φυλλάδιο. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, αλλά και μεταξύ τους οι ομάδες σύγκριναν τις δουλειές τους, σχολίαζαν και διόρθωναν. Κινητοποιήθηκε όλη η τάξη και αυτή η αλληλεπίδραση οδηγεί στη μάθηση. 

''Είμαι περήφανη για τον τρόπο που δουλεύετε και που προσπαθείτε να δείτε τη θετική διάσταση του λάθους. Συνεχίστε να το προσπαθείτε αυτό!''



από: μ@θητές.com













Αφού τόσο καλά πήγατε σήμερα, δε βλάπτουν λίγες ακόμα ασκησούλες. Μπορείτε να τις κάνετε το ΣΚ !




Την άλλη εβδομάδα (την Τρίτη) θα γράψουμε κριτήριο αξιολόγησης και επομένως μια καλή προετοιμασία δε βλάπτει!



Διαβάστε περισσότερα... »

Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)