English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΄΄χιονάνθρωπος και το κορίτσι΄΄ - Θεατρικό




Παιδιά μου, τις τελευταίες τρεις μέρες είστε εξαιρετικοί! 
Δραματοποιήσατε με μεγάλη επιτυχία το «χιονάνθρωπο και το κορίτσι». Κάθε ομάδα σκέφτηκε το δικό της σενάριο (σχετικά με τη συνέχεια της ιστορίας) και μάς το παρουσίασε με κέφι και αστείρευτη φαντασία. Εντάξει, μικροκαυγαδάκια είχαμε αρχικά στη διανομή των ρόλων, αλλά και αυτά έχουν παιδαγωγική αξία!) Βάλατε κάτω επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες!. Πιστεύω πολύ σε σας και σε ό,τι αναλάβετε να κάνετε. Πάντα να προσπαθείτε και με τη συνεργασία θα επιτύχετε πράγματα που ίσως σας φαίνονταν πριν ακατόρθωτα. Με το κινητό αποθανάτισε η φωτογράφος μας (ξέρετε εσείς!) τις θεατρικές σκηνές. Υποσχόμαστε πως μόλις τελειοποιηθεί το κουκλοθέατρό μας (από τον κύριο Γιάννη- τον δάσκαλο  των εικαστικών) θα ανεβάσουμε και άλλες “υπερπαραγωγές”.

Ενημερωτικά: Το γλωσσικό μάθημα αποκτά με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρον, γίνεται βιωματικό, προσφέροντας χαρά. Το θεατρικό παιχνίδι είναι πολύτιμο εργαλείο  που απελευθερώνει τους μαθητές και τους ζητά να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να είναι δημιουργικοί, να  χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και να συνεργάζονται  αποτελεσματικά. Επικοινωνούν και εκφράζονται, κατακτώντας τη γνώση μέσα από την έκφραση. Με τον τρόπο αυτό  χαλαρώνουν και χωρίς αναστολές και δισταγμούς εξασκούνται στην τέχνη του διαλόγου εκφράζοντας συναισθήματα και σκέψεις. Τα παιδιά είναι έτοιμα πλέον να γράψουν αβίαστα !

Όσο πιο παιγνιώδης είναι η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο πιο εύκολα μαθαίνει το παιδί.



                                                                Οι ήρωες του έργου:

Μαριάννα


Τουρτούρις

Θανούλης


Και ακολουθούν τα θεατρικά από τις ομάδες

                                                                     





                                     
                                      







                                           


Σάς προτείνω το βιβλίο:

Η ιστορία ενός χιονάνθρωπου κι ενός κοριτσιού. Ενός κοριτσιού που φτιάχνει ένα χιονάνθρωπο και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ, ενός χιονάνθρωπου που ξεκινά για ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι, το ταξίδι για το Βόρειο Πόλο.






         Και ας αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία των παιδιών , να πετάξει μακριά!







Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)