English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ε.Ζ : Τα βραχιολάκια της φιλίας


20η συνάντηση:
Το κείμενο της Γλώσσας:'' Χαρούμενο λιβάδι'' της Φυλλιώς Νικολούδη, μάς έδωσε άλλη μια αφορμή για συζήτηση σχετικά με τη διαφορετικότητα, τη φιλία και συνεργασία. Συζητήσαμε τις διαφορές , τις ομοιότητές μας και καταλήξαμε να αναφέρουμε τα χαρίσματα όλων. Μιλήσαμε για το πως μπορούμε να είμαστε όλοι  διαφορετικοί αλλά και ίσοι συγχρόνως! 

 Στη συνέχεια φτιάξαμε τα βραχιολάκια της φιλίας , με συνθήματα και φράσεις σχετικές με τους καλούς φίλους. Γράψαμε τη λέξη Φ Ι Λ Ι Α, τα φορέσαμε και δώσαμε όλοι μαζί τα χέρια!!!








































Μπράβο καλά μου παιδιά  που αποδέχεστε το διαφορετικό και βάζετε τη φιλία πάνω από διακρίσεις!!




Διαβάστε περισσότερα... »


Διαβάστε περισσότερα... »

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πάμε κινηματογράφο

Την άλλη Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, θα πάμε στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ για να παρακολουθήσουμε την ταινία:'' Ο μικρός πρίγκιπας'' .



Λίγα λόγια για την ταινία:
Ένα μικρό κορίτσι που, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο ανακαλύπτει πως δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Δείτε το trailer της ταινίας:






Διαβάστε περισσότερα... »

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οδύσσεια


 Ο Οδυσσέας με τη βοήθεια των Φαιάκων φτάνει στην πατρίδα του



Επιτέλους σήμερα είδαμε τον Οδυσσέα να φτάνει στην Ιθάκη μετά από 20 χρόνια πολέμου και περιπλανήσεων!
 Ας παίξουμε το παρακάτω παιχνίδι και αν θέλετε δείτε το βίντεο της Oδύσσειας σε 3D Animation ( με ελληνικούς υπότιτλους)






Διαβάστε περισσότερα... »

Το χαρούμενο λιβάδι



Ένα μάθημα για τη διαφορετικότητα και την αξία της. Πόσο εύκολα αποδεχόμαστε το διαφορετικό; Θα επιβιώσει μια κόκκινη παπαρούνα σε ένα λιβάδι με μαργαρίτες; Και όμως η ομορφιά της ζωής κρύβεται στο διαφορετικό! ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!!!
Ακούστε τη συγγραφέα να μιλάει εδώ για το βιβλίο της.

Διαβάστε περισσότερα... »

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πολλαπλασιασμός διψήφιου με διψήφιο αριθμό- Εξάσκηση (2)

Δύο ακόμα εκπαιδευτικά παιχνίδια πάνω στον πολ/ μό! Πάρτε μολύβι και χαρτί και ξεκινήστε!



πολλά γλυκά (από το www. jele.gr)



τοίχος και τούβλα (από το www. jele.gr)

Βάλε καλάθι στη γνώση!!!





Διαβάστε περισσότερα... »

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ας γράψουμε ημερολόγιο...



Ο μικρός Ελτόν έγραψε τις σκέψεις του σε ημερολόγιο, όπως είδαμε σήμερα στο βιβλίο της Γλώσσας. Τι λέτε παιδιά μου; Να κάνουμε το ίδιο και εμείς; Είναι εύκολο!

Πάρτε ένα μικρό ημερολόγιο και ξεκινήστε να γράφετε επιθυμίες, σκέψεις, γεγονότα της ημέρας που πέρασε, μυστικά ...Μπορείτε να ζωγραφίζετε, να γράφετε ποιήματα, κόμικς... Θα είναι το μυστικό σας βιβλιαράκι που θα το έχετε καλά κρυμμένο από όλους! Το κλειδί θα ξέρετε μόνο εσείς που είναι! 

Καταφέρνετε  έτσι να συγκεντρώνετε τις σκέψεις σας, να εκφράζετε τα συναισθήματά σας,  να μειώνεται το άγχος σας σε κάποια θέματα. Νιώθετε πως έχετε έναν αόρατο φίλο που μοιράζεστε μαζί του χαρές και λύπες! Όταν αποτυπώνετε τα συναισθήματά σας, απελευθερώνεστε και νιώθετε καλύτερα! Θα γνωρίζετε σιγά σιγά  τον εαυτό σας. Θα γίνει ο καθρέφτης της ψυχής σας, ο θησαυρός σας!  Μεγαλώνοντας θα μπορείτε να ανατρέχετε στις σελίδες του και θα συγκινείστε με όσα διαβάζετε. Θα συνειδητοποιείτε πόσο πολύ μεγαλώσατε...
Θα γίνει ο φίλος σας και δε θα μπορείτε να τον αποχωριστείτε! Δεν το πιστεύετε; Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Να σας πω ένα μυστικό; Έχω και εγώ ημερολόγιο!!!

Διαβάστε περισσότερα... »


Διαβάστε περισσότερα... »

Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)