English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Φτιάξτε μόνοι σας προσκλήσεις !

Στο τετράδιο παραγωγής γραπτού λόγου, γράψαμε και φιλοτεχνήσαμε υπέροχες προσκλήσεις γενεθλίων. Το Παιδαγωγικό  Ινστιτούτο με τα λογισμικά του μάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και ηλεκτρονικά προσκλήσεις και να τις εκτυπώσουμε.
Πατήστε :
το εργαστήρι μου
γράψτε το όνομά σας και 
πατήστε : πρόσκληση
Ακούγοντας τις οδηγίες, θα φτιάξετε εξαιρετικές προσκλήσεις (για διάφορες χρήσεις)




Διαβάστε περισσότερα... »


Διαβάστε περισσότερα... »

Καλό μήνα με πρωταπριλιάτικα ψέματα

Χρόνια Πολλά , Πινόκιο!!!!




Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη.
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.
AdTech Ad

Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η "1η Απριλίου". Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

Το έθιμο στην Ελλάδα
Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά.
Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χηρέψει γρήγορα...



πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Διαβάστε περισσότερα... »

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πολλαπλασιασμός διψήφιου με διψήφιο αριθμό - Εξάσκηση (1)

Εξασκούμαι στους πολ/μούς:

( Αν δεν προλάβετε απόψε, να ασχοληθείτε οπωσδήποτε το ΣΚ!)












 Με τόση εξάσκηση θα γίνω σίγουρα σούπερ- σαΐνι!!!


Διαβάστε περισσότερα... »

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

«Χελιδονίσματα 2016» - Καλωσορίζουμε την άνοιξη και τα χελιδόνια!

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μάς προσκαλεί για 22η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και τους γονείς τους (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής). Θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου,  11:00-14:00.Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην εικόνα.





πηγή: http://www.dipevath.gr/

Διαβάστε περισσότερα... »

Τα ταξίδια του Οδυσσέα


Η ελπίδα, η καρτερικότητα και το θάρρος του Οδυσσέα τον βοήθησαν να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να επιστρέψει στο νησί του και στην οικογένειά του. Δείτε τα ταξίδια του , τις περιπέτειές του και την αντάμωση με τα αγαπημένα του πρόσωπα, στην Ιθάκη! (από την : Ελληνική μυθολογία για μαθητές)


Και σε αναπαράσταση  στο χάρτη τα ταξίδια του ήρωά μας:


πηγή: 1dimsch.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα... »

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Οι ζαχαροπλάστες του Γ3!

Σήμερα η μέρα ήταν πολύ  ξεχωριστή! Όσο για τα χέρια μας,  ποτέ δεν είχαν τόση  γλύκα! Η τάξη, σωστό μαγειρείο! Γίναμε όλοι μικροί ζαχαροπλάστες! Με αφορμή το κείμενο του βιβλίου Γλώσσας: ΤΡΟΥΦΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ, φτιάξαμε τα δικά μας τρουφάκια. Η συνταγή μας λίγο διαφορετική (καλύτερη και πιο υγιεινή! είναι δοκιμασμένη πολλές φορές , πιστέψτε με!!) Αν θέλετε δοκιμάστε τη στο σπίτι!
Λοιπόν: 
Αρχικά συγκεντρώσαμε τα υλικά (ανά ομάδα), φορέσαμε ποδιές και σκούφους και με τη συνταγή μπροστά μας ξεκινήσαμε! Γλώσσα , Μαθηματικά και Μελέτη, αρμονικά ταιριασμένα σε αυτή τη δράση μας.

Οι κυρίες Φωφώ και Ιουλία πάντα δίπλα μας να βοηθάνε, να φωτογραφίζουν, αλλά και να... δοκιμάζουν τη ζύμη!!

 Οι γεύσεις νοστιμότατες και το άρωμα υπέροχο! Δοκιμάσαμε όλοι! Σύμβουλος, διευθυντής, παιδιά, δάσκαλοι, οι ειδικότητες, η κυρία Νατάσα του κυλικείου, ... ξετρελάθηκαν! Κατόπιν τα βάλαμε στο ψυγείο για να σκληρύνουν λιγάκι και να μπορούμε να τα απολαύσουμε και την αυριανή μέρα. Στο τέλος τα σαΐνια μου σαν εργατικά μυρμηγκάκια έκαναν το καθιερωμένο νοικοκυριό και η τάξη έλαμψε!!

Σε όλα μέσα το Γ3!! ΜΠΡΑΒΟ για την άρτια οργάνωση και καλή συνεργασία!!!

Και φυσικά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς που έστειλαν άμεσα τα υλικά και μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση!




ΥΛΙΚΑ
  •  1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
  • 125 γρ. βιτάμ (μισό πακέτο)
  • 170 γρ. ζαχαρούχο γάλα (το μισό κουτάκι)
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό ή κονιάκ
  • 1 πλαστικό κουτάκι βανίλια σκόνη
  • ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

τρούφα ή και ινδοκάρυδο (για επικάλυψη)
θηκούλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε λεκάνη βάλτε ένα ένα τα 6 υλικά και αρχίστε να ζυμώνετε. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις τυλίγετε στην τρούφα. Τις τοποθετείτε σε θηκούλες και για λίγη ώρα τις βάζετε στο ψυγείο. Αυτό είναι όλο! 


Δείτε όλα τα βήματα :

















πολλά χέρια ευλογημένα...
























Καλή μας όρεξη!!!






Διαβάστε περισσότερα... »

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κάθετος πολλαπλασιασμός διψήφιου με διψήφιο αριθμό

Διαβάστε  καλά τις οδηγίες που ακολουθούν αλλά και το αντίστοιχο χαρτάκι στο μπλε τετράδιο. Μην ανησυχείτε που με το πρώτο μάθημα συναντήσατε δυσκολίες. Θα ασχοληθούμε και τις επόμενες μέρες με αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Θα το κατανοήσετε όλοι, γιατί μην ξεχνάτε πως είστε  τρομερά σαΐνια!!!

από: triti2dim.blogspot.com


Ένα άλλο μικρό σαΐνι εξηγεί πολύ ωραία τον πολ/μό και τη δοκιμή του (έλεγχο) με την τεχνική του σταυρού. Θα σας βοηθήσει βήμα βήμα στην κατανόηση αυτής της πράξης! Ακούστε το!






Διαβάστε περισσότερα... »

Καλή εβδομάδα!


Διαβάστε περισσότερα... »

Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)