English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ε.Ζ: Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, αλλά για να...

19η συνάντηση:


Η βία δεν καταλήγει σε καλό. Μπορούμε με τα χέρια μας να κάνουμε εποικοδομητικά και δημιουργικά πράγματα, και τιθασεύοντας έντονα συναισθήματα θυμού να βρίσκουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως: να βοηθάμε, να ζωγραφίζουμε, να παίζουμε, να γράφουμε, να αγκαλιάζουμε, να χαϊδεύουμε, να δημιουργούμε, να κατασκευάζουμε, να χαιρετάμε, να κάνουμε χρήση της νοηματικής, να χαιρετάμε, να κολλάμε 5 κτλ.Τα χέρια μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα, αντί να χτυπάνε, να τσιμπάνε, να... 

Στόχος  της δράσης: η ψυχική υγεία των παιδιών, η αρμονική τους συνύπαρξη  και το  κλίμα φιλίας- συνεργασίας μέσα από την θετική τους έκφραση.
( εμπνευσμένη δράση από το βιβλίο: ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ της AGASSI MARTINE)

Αναλυτικά: Φτιάξαμε πολύχρωμες παλάμες , γράφοντας σε κάθε μια ξεχωριστά όλα τα όμορφα πράγματα που κάνουμε με τα χέρια. Κατόπιν φτιάξαμε δύο πρόσωπα, τον Ευγένιο και την Ευγενία ( τα παιδιά με τους ευγενικούς τρόπους που εμπνεύστηκε η κυρία Φωφώ!) με τα χεράκια να τούς πλαισιώνουν. Αναρτήθηκε σε εμφανές σημείο στην τάξη, για συνεχή υπενθύμιση της αγάπης που μπορούν να προσφέρουν τα χέρια μας.
Δείτε τι εννοούμε:





























Ο Ευγένιος και η Ευγενία σάς χαιρετούν








Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)