English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συγκινητικός αποχαιρετισμός


Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε σήμερα τη νοσηλεύτρια του σχολείου μας, κυρία Ιουλία Σταματάκη. Την ευχαριστούμε για την ιδαίτερη φροντίδα που έδειξε στα παιδιά. Το ενδιαφέρον , η αγάπη και ο επαγγελματισμός της θα μείνουν χαραγμένα στις καρδιές μικρών, μεγάλων! Ιδιαίτερα τα σαΐνια μου, έπεφταν στην αγκαλιά της και όλα μαζί με δάκρυα στα μάτια έκαναν πραγματικό οδόφραγμα στην πόρτα, για να την εμποδίσουν να φύγει. Δάκρυα συγκίνησης στα μάτια όλων! Της χαρίσαμε ζωγραφιές, βατραχάκια και πουλιά origami, τσαντάκι και μετάλλιο νοσοκόμας, και της τραγουδήσαμε όλοι μαζί. 

Μακάρι να την έχουμε κοντά μας και την επόμενη χρονιά!!












στιχουργός του τραγουδιού: κα Φωφώ


Διαβάστε περισσότερα... »

Γενική Συνέλευση Συλλόγου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές , την Τετάρτη  1 Ιουνίου 2016, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε Β΄Αθήνας " Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ".





 

Διαβάστε περισσότερα... »

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Origami- βατραχάκι που πηδάει




Το οριγκάμι (origami) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού. Είναι επινόηση των Ιαπώνων .Το οριγκάμι χρησιμοποιεί το δίπλωμα για την κατασκευή πολλών θεμάτων. Το κόψιμο δεν επιτρέπεται. Το οριγκάμι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.α. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το οριγκάμι μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι παίρνουν πιο εύκολα την επιθυμητή φόρμα. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και χρώματα ανάλογα με τα μοντέλα που θέλει κανείς να φτιάξει. Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα οριγκάμι είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, νέες ιδέες και μέθοδοι προκύπτουν.
πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Με τη γιαπωνέζικη τέχνη origami γίνονται καταπληκτικές χειροτεχνίες! Σήμερα η τάξη γέμισε βατραχάκια ! Έτσι λοιπόν δόθηκε η αφορμή να σας αναρτήσω αυτά τα βίντεο. 




Αν θέλετε πελεκάνο, δείτε αυτό:




Και πεταλούδα!





Συνεχίστε να φτιάχνετε όμορφες κατασκευές!!



Διαβάστε περισσότερα... »

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Μινωικός πολιτισμός

χάρτης με τα σπουδαιότερα κέντρα του Μινωικού πολιτισμού



ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ









Διαβάστε περισσότερα... »



Διαβάστε περισσότερα... »

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Το πιο γλυκό ψωμί




Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας παρουσίασαν τον Απρίλιο το θεατρικό έργο : ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ.  Η παράσταση των παιδιών αναρτήθηκε στη σελίδα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να το δούμε αυτό και να συγχαρούμε τους μαθητές- ηθοποιούς!




Και ένα βιντεάκι για το θερισμό- αλωνισμό:




Διαβάστε περισσότερα... »

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Διαδραστικά παιχνίδια διαίρεσης



















Μαζί με γονείς , αδέλφια, ξαδέλφια, κτλ., παίξτε αυτά τα ωραία παιχνίδια διαίρεσης. Τα αυτοκίνητα και τα άλογα κερδίζουν μόνο με τα σωστά αποτελέσματα στις διαιρέσεις. Και φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση της προπαίδειας! 




Και τέλος ένα puzzle! Όμως, μην καθυστερείτε!!!


Διαβάστε περισσότερα... »


Διαβάστε περισσότερα... »

Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)