English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή στους μαθητές για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας



        Αγαπητέ αναγνώστη/τρια,
   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σε πληροφορήσουμε ότι η δανειστική  βιβλιοθήκη του σχολείου μας ξεκινά τη λειτουργία της.
   Είσαι και εσύ μέλος αυτής της βιβλιοθήκης και θα μπορείς να δανείζεσαι βιβλία.  Είναι κάτι που έχει γίνει με πολύ κόπο για όλους τους μαθητές του σχολείου μας. Όμως για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και για να την κάνουμε ακόμα καλύτερη, χρειαζόμαστε και την δική σου βοήθεια.
     Το πιο σημαντικό είναι να σέβεσαι το βιβλίο που δανείζεσαι αλλά και τους υπόλοιπους συμμαθητές σου. Το βιβλίο δεν είναι αποκλειστικά δικό σου αλλά περιουσία του σχολείου και θα θελήσουν και άλλα παιδιά να το διαβάσουν. Για το λόγο αυτό:
v Τηρούμε αυστηρά την ημερομηνία επιστροφής,  αν δεν το έχεις τελειώσει, ζήτησε λίγες μέρες ακόμη παράταση.
v Δεν σημειώνουμε πάνω στο βιβλίο τίποτε. Αν θέλουμε να κάνουμε κάποια δραστηριότητα φωτοτυπούμε τη σελίδα.
v Το διατηρούμε στην κατάσταση που το πήραμε. Κάποια βιβλία είναι πολυχρησιμοποιημένα και κάποιοι πριν από σένα δεν τα πρόσεξαν όπως έπρεπε. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αν καταστρέφονται συνεχώς βιβλία η βιβλιοθήκη μας θα γίνει πολύ φτωχή.
     Επίσης, αν έχετε παιδικά βιβλία (σε καλή κατάσταση) στο σπίτι που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και θέλετε να τα φέρετε στο σχολείο για να εμπλουτιστεί η δανειστική μας βιβλιοθήκη, απευθυνθείτε στις κυρίες Αδαμαντία Κοκκαλιάρη (Γ2) και Νατάσα Σκορδά (Γ3).
                                               



Εντυπωσιάστηκα σήμερα με τη χαρά και τον ειλικρινή ενθουσιασμό που δείξατε για τα βιβλία. Να δούμε λοιπόν, ως το τέλος της χρονιάς ποιοι θα αναδειχθούν ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ! Βραβεία και εκπλήξεις σάς περιμένουν!!  Το βιβλίο που πήρατε σήμερα θα το επιστρέψετε μετά τις γιορτές. Θα σάς δώσω αύριο και ένα έντυπο  βιβλιοπαρουσίασης που θα συμπληρώσετε!

                                       Καλό διάβασμα σε όλα τα σαΐνια μου!!!!! 

                                  Απολαύστε το ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας!


Μελετήστε όμως και τις 8 οδηγίες του αναγνώστη! Είναι πολύ χρήσιμες! Τις έχουμε και σε αφίσα στην τάξη μας! (Η εκτύπωση της αφίσας είναι ευγενική χορηγία γονέα) 




 
                                                                 

                                                                                                           

Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)