English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράψτε λέξεις- κλειδιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Θεατρικό για την ανακύκλωση

Με αφετηρία το μάθημα της Γλώσσας : " ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ", τα μικρά μου σαΐνια δραστηριοποιούνται για  κουκλοθέατρο. Με αστείρευτο κέφι, σχεδιάζουν σκηνικά, στολίζουν το αυτοσχέδιο θεατράκι μας, διαλέγουν χαρακτήρες ,κατασκευάζουν τους ήρωες του έργου  από ανακυκλώσιμα υλικά που έφεραν και γράφουν σενάρια. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι δράσεις. Αλλά είμαι σίγουρη πως τις επόμενες μέρες θα έχουμε...παράσταση! Αμέ!!  Η φαντασία των παιδιών είναι μοναδική. 

Ιστορικό: Αφού με κλήρους διάλεξαν τους ήρωες - χαρακτήρες,συζητήσαμε για το χώρο, χρόνο των γεγονότων, καταγράψαμε το πρόβλημα και αποφασίσαμε για τη λύση. Οι ήρωες (ανακυκλώσιμα υλικά) αφηγήθηκαν  τις ιστορίες τους και παρά τον τσακωμό τους , λόγω έλλειψης χώρου στον κάδο, συμφιλιώθηκαν  και τραγούδησαν  παρέα. Χώρισαν όταν ήρθε το φορτηγό και τα πήρε από το μπλε κάδο.
Να μας παρακολουθείτε τις επόμενες μέρες γιατί θα σας έχουμε εκπλήξεις!

Τα παιδιά  μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο και η μάθηση αυτή είναι μόνιμη. Μαθαίνουν τα ίδια, μέσω της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης με τους συμμαθητές τους. Η μάθηση πρέπει να είναι δημιουργία και χαρά!!!

Πάρτε μια γεύση των δραστηριοτήτων μας:


Φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά







Αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο !





Οι χαρακτήρες των ηρώων



διαλέγουν τους χαρακτήρες


Δομή του θεατρικού



φινάλε!!


Γράφουμε χαϊκού! (κλικάροντας τα μικρά εικονίδια δεξιά, εμφανίζονται οι άλλες παρουσιάσεις)